Historia

Kaapelin joulu 2016

Järjestyksessään kolmas Kaapelin joulu -tapahtuma vietettiin edelisvuosista poiketen
kahtena peräkkäisenä viikonloppuna 9.-11.12.2016 ja 16.-18.12.2016. Tapahtuma oli
avoinna pe klo 12-20 ja la-su klo 10-18.

Kaapelin jouluun oli vapaa pääsy ja kaikki ohjelma sekä työpajat olivat maksuttomia.
Tapahtuman ensimmäisessä viikonlopussa vieraili n. 10 000 kävijää ja jälkimmäisessä n. 12
500, eli molempien viikonloppujen aikana yhteensä n. 22500 kävijää.

Uutuutena oli Merikaapelihallin parvella järjestetty levymessut. Työpaja-alueen paikka oli
vaihdettu samaan kerrokseen myyjien kanssa ja myös ohjelma lava palautettiin vuoden 2014
tapahtuman tyyliin kahvilan yhteyteen.

Mukana oli yhteensä 258 yritystä tai muuta organisaatiota, joiden valikoimista löytyi tuhansia
kotimaisia käsityö ja design-tuotteita. Lisäksi tarjolla oli elintarvikkeita, kirjallisuutta ja
kosmetiikkaa sekä kauneudenhoitotuotteita.

Myyjät pystyivät tänä vuonna osallistumaan tapahtumaan joko molempina tai vain toisena
viikonloppuna, jolloin viikonloppujen välille saatiin mukavaa vaihtelua tarjontaan.
Ohjelmasta suosituimpia oli odotetusti joka päivä pelattu kinkkubingo sekä
messumattotyöpaja, josta lähti satoja onnellisia asiakkaita upeine luomuksineen.

Tarkemmat tiedot 9.-11.12. & 16.-18.12.2016 järjestyn Kaapelin joulu -tapahtuman tuotantoraportista – LATAA TÄSTÄ (PDF 8mb)

Kuuntele vuoden 2016 -tapahtuman radiomainos

Kaapelin joulu 2015

Kaapelin joulu järjestettiin Kaapelitehtaan merikaapelihallissa toista kertaa 11.12.-20.12.2015. Tapahtuma oli avoinna ma-pe klo 11-19 ja la-su klo 11-18. Poikkeuksena la 19.12. jolloin tapahtuma oli avoinna 11-21. Kaapelin jouluun oli vapaa pääsy ja suurin osa ohjelmasta ja työpajoista oli maksuttomia. Yhteensä kymmenen päivän aikana Kaapelin joulussa vieraili lähes 35 000 kävijää.

Tapahtumassa oli mukana lähes 200 kotimaisia käsityötuotteita valmistavaa yritystä. Paikalla oli Cafe Citikan tunnelmallinen kahvila ja viihtyisäksi tehty lounge -alue, jossa sijaitsi myös joulupukin maja. Joulupukki oli tavattavissa joka päivä ja lasten oma suosikki Myyrä vieraili muutamia kertoja päivässä tapahtuman infoaulassa. Asiakkaille oli tarjolla myös ilmainen narikka ja vaunuparkki. Merikaapelihallin parvelta löytyi lukuisia ja vaihtuvia työpajoja ja parven lavalla oli ohjelmaa kaikenikäisille koko kymmenen päivän ajan.

Lisäksi tapahtumassa oli mahdollista lahjoittaa käyttökelpoista tavaraa joulukeräykseen, jonka tuotto lahjoitettiin Korson Setlementtinuoret ry:n kautta pääkaupunkiseudun vähävaraisille nuorille ja perheille.

Kaapelin joulu keräsi myös tänä vuonna paljon positiivista palautetta järjestelyistä niin myyjiltä kuin asiakkailtakin. Erityisesti kehuttiin loistavaa tunnelmaa sekä isoa tilaa, jossa mahtui hyvin liikkumaan ja jossa oli helppo tehdä ostoksia. Lisäksi kehuttiin myyntituotteiden runsasta ja laadukasta tarjontaa.

Erona edellisvuoteen oli ohjelman keskittäminen yhdelle lavalle sekä pakattuja elintarvikkeita myyvien yritysten määrän lisääminen.
Tarkemmat tiedot 11.-20.12.2015 järjestyn Kaapelin joulu -tapahtuman tuotantoraportista – LATAA TÄSTÄ (PDF 8mb)

Kuuntele vuoden 2015 tapahtuman radiomainos

Kaapelin joulu 2014

Kaapelin joulu järjestettiin Kaapelitehtaan merikaapelihallissa ensimmäistä kertaa 12.12.-21.12.2014. Tapahtuma oli avoinna klo ma-pe klo 11-20 ja la-su klo 11-17. Kaapelin jouluun oli vapaa pääsy ja sen ohjelma ja työpajat olivat maksuttomia.

Yhteensä kymmenen päivän aikana Kaapelin joulussa vieraili lähemmäs 40 000 kävijää. Merikaapelihallissa oli mukana lähes 200 kotimaisia käsityötuotteita valmistavaa yritystä.

Paikalla oli myös Cafe Citikan tunnelmallinen kahvila ja sen vieressä esiintymislava, jossa esiintyi mm. kirjailijavieraita ja kuoroja. Joulupukki oli tavattavissa joka päivä ja lasten oma suosikki Myyrä vieraili muutamia kertoja tapahtumassa.

Asiakkaille oli tarjolla myös ilmainen narikka ja vaunuparkki. Merikaapelihallin parvelta löytyi lukuisia ja vaihtuvia työpajoja ja parven lavalla ohjelmassa oli jumppaa, joogaa, bingoa ja mm. senioritansseja.

Kaapelin joulu keräsi paljon positiivista palautetta niin myyjiltä kuin asiakkailtakin. Erityisesti kehuttiin loistavaa tunnelmaa sekä isoa tilaa jossa mahtui hyvin liikkumaan ja oli helppo tehdä ostoksia.

Tarkemmat tiedot 12.-20.12.2014 järjestyn Kaapelin joulu -tapahtuman tuotantoraportista – LATAA TÄSTÄ

Kuuntele vuoden 2014 tapahtuman radiomainos


Esittelyvideo vuoden 2014 tapahtumasta

Tapahtuman synty

Ajatus uudesta joulutapahtumasta syntyi kun Vanhan ylioppilastalon legendaariset joulumyyjäiset tulivat vuoden 2013 jälkeen tiensä päähän. Joukko myyjiä (jotka sittemmin perustivat Pro Kädentaitajat ry:n) ryhtyi kartoittamaan erilaisia vaihtoehtoja uusille myyjäisille ja etsintöjen jälkeen paikaksi valikoitui Ruoholahdessa sijaitsevan Kaapelitehtaan Merikaapelihalli.

Tapahtuman järjestäjäksi pyydettiin maaliskuussa 2014 Kierrätystehdas ry:tä joka oli järjestänyt Kierrätystehdas-tapahtumaa Kaapelitehtaalla jo vuodesta 2008 lähtien. Päätös järjestämisestä tehtiin nopeasti ja tapahtumaa ruvettiin keväällä viemään vauhdilla eteenpäin yhdessä Pro kädentaitajat ry:n kanssa.

Lähtökohtana oli Vanhan joulumyyjäisten tunnelma, mutta myös uudistaa konseptia ja tuoda mukaan paljon muuta jouluun liittyvää ohjelmaa, kuten työpajoja ja erilaista lavaesityksiä.

Myyjiksi päätettiin ottaa ainoastaan Suomessa rekisteröityjä yrityksiä tai muita Y-tunnuksen omaavia organisaatioita. Myytäviltä tuotteilta toivottiin mahdollisimman korkeaa kotimaisuusastetta ja niiden tuli edustaa perinteistä käsityötä suunnittelun, työmenetelmien ja valmistuksen kautta.

Ensimmäinen Kaapelin joulu järjestettiin 12.-20.12.2014.